detoxifiere uleiuri esentiale

Uleiuri esentiale pentru detoxifiere

Share on facebook
Distribuie

Atât cercetările cât și folosirea acestora incă din antichitate, au identificat plante care s-a dovedit a fi eficiente în detoxifierea organismului, precum:

 Busuioc – uleiul esențial de busuioc ajută la tratarea infecțiilor ale tractului urinar și digestiv.

Adăugați 1 – 2 picături de ulei de busuioc în alimente sau diluați 1 – 2 picături cu un ulei purtător și luați-l intern pentru a ajuta la detoxifierea tractului urinar și digestiv.

Coriandru, Cilantro – în zilele noastre, uleiul esențial de cilantro este adesea inclus în suplimente pentru detoxifierea ficatului, datorită capacității de a curăța ficatul și de a susține organismul în eliminarea metalelor grele, cum ar fi mercurul și plumbul. Ingerați 1 până la 2 picături sau difuzați uleiul.

Cumin – susține la dezintoxifierea organismului. Uleiul de chimen este diuretic și poate stimula urinarea, ceea ce ajută organismul să elimine excesul de apă, sare și toxine. Luați 1 picătură de ulei de chimen intern pentru a vă detoxifia organismul.

Ulei esențial de Geranium este un ulei de echilibrare, relaxezeaza atinci cand suntem stresat și revigorează cand ne simțim fără de energie. Sustine echilibrul hormonal. Este un bun tonic pentru circulație și are un efect stimulant asupra sistemului limfatic, a ficatului și a rinichilor

Grapefruit – Ulei esențial de grapefruit este diuretic, antifungic și accelerează circulația limfatică și eliminarea toxinelor. Detoxifică pielea, tractul urinar, ficatul, vezica biliară și sistemul limfatic. Are un efect pozitiv asupra digestiei, reduce retenția de lichide.

Faceți o loțiune pentru masaj cu grapefruit și ulei de nucă de cocos sau jojoba, apoi masați pe abdomen.

Adăugați 1-2 picături ulei de grapefruit în apă, ceaiuri și infuzii din plante pentru a îmbunătăți absorbția de nutrienți și pentru a sprijini curățarea naturală și detoxifierea.

 Helychrisum – Detoxifică ficatul și rinichii. Cunoscut ca agent anti-spasmodic, purificator al sângelui și antiinflamator, helichrysum a fost utilizat de secole ca stimulant hepatic și renal. Poate fi folosit intern pentru a promova funcția sănătoasă a ficatului și a pancreasului și pentru eliminarea metalelor grele.

Ienupăr – Cunoscut pentru efectul puternic de detoxifiere și stimulant al sistemului imunitar. Uleiul esențial de ienupăr ajută la curățarea ficatului,  poate ajuta la stimularea enzimelor digestive și să faciliteze descompunerea și absorbția proteinelor, grăsimilor și nutrienților din alimente. Pentru a susține digestia naturală sau pentru curățarea ficatului, adăugați câteva picături la un smoothie sau într-un pahar cu apă.  Nu folosiți ulei de ienupăr dacă aveți afecțiuni ale rinichilor.

Lămâie – Uleiul esențial de lămâie stimulează globulele albe din sânge pentru a apara organismul împotriva infecțiilor și este eficient împotriva virusurilor. Detoxifică sângele și ficatul.

Ulei esențial de mentă, Peppermint – este un ulei energizant, cu o aromă pătrunzătoare, mentolată, care ajută la ameliorarea oboselii mentale și fizice. Uleiul de mentă este adesea utilizat pentru a calma durerile de cap, a congestiei sinusurilor, a mușchilor și a articulațiilor. Uleiul esențial de mentă curata sistemul respirator și digestiv.

Ulei esențial de patchouli – este recunoscut pentru puterea de a acționa asupra glandelor pentru detoxifierea pielii și de a întări sistemul imunitar prin proprietățile sale de reducere a stresului.

Piper negru – Uleiul de piper negru crește transpirația și urinarea – contribuind la eliminarea toxinelor corporale și a excesului de apă. Această reduce retenția de apă, inflamația și poate scădea tensiunea arterială. Aplicați topic 2 – 3 picături de ulei esențial diluate în ulei purtător, pe tălpile picioarelor. 

Pentru a beneficia de efectele terapeutice, folositi intotdeauna uleiuri esentiale 100% pure, organice.

 Uleiul esențial de rozmarin – este un antioxidant puternic, care combate multe simptome asociate unui sistem toxic, precum oboseala, probleme ale pielii, durerile de cap și uitarea. Uleiul esențial de rozmarin detoxifică sistemul respirator, atenuează retenția de fluide și detoxifică sistemul limfatic. Susține funcția detox hepatic și a vezicii biliare. Folosirea topică a uleiului de rozmarin poate spori performanța vezicii biliare și poate ajută la prevenirea acumulării de toxine în organism. Uleiul de rozmarin crește absorbția de nutrienți și ajută la prevenirea supraîncărcărilor toxice.

Se amestecă 3 picături de ulei de rozmarin cu 1 linguriță de ulei de cocos și se masează în zona vezicii biliare de două ori pe zi.   
Luați-l intern sau aplicați 2 – 3 picături pe abdomen pentru a vă detoxifică corpul.
Masați capul, tâmplele sau mușchii.

Ulei de tamaie, Frankincense – a fost folosit de secole și are o tradiție îndelungată în ceremoniile spirituale. Regenerează țesuturile și sistemul nervos prin efectele sale relaxante.

Turmeric – uleiul esențial de turmeric ajută la detoxifierea hepatică. Studiile au arătat că turmericul protejează ficatul, datorită activității antiinflamatoare. Pentru detoxifierea ficatului și pentru a suține sănătatea ficatului, luați-l intern sau aplicați-l topic.

Ulei esențial Ylang Ylang – are efect puternic calmant; detoxifică sistemul nervos și digestiv.

Unde si cum aplicăm uleiurile esențiale

  • Aplică 1-4 picături pe piele în timpul masajului sau pentru terapia locală în zonele afectate
  • Pe tălpile picioarelor pentru susținerea imună și pentru un efect afupra întregului organism
  • De-a lungul coloanei vertebrale pentru susținerea imunității, suport celular-ADN, efect asupra întregului organism
  • În spatele urechilor sau baza gâtului pentru sănătatea creierului și suportul sistemului nervos central
  • Punctele de puls pentru suport emoțional, suport circulator și ca parfum
  • Puncte reflexogene ale picioarelor, mâinilor sau urechilor pentru zonele vizate.
  • Aplicați “straturi” de ulei pe piept, partea superioară a spatelui sau zona afectată. De exemplu, aplicați un ulei, masați-l, apoi aplicați un alt ulei, apoi aplicați ulei cocos fracționat deasupra. Acest lucru este bun pentru tratarea durerii sau pentru suport respirator. Atenție la uleiurile puternice, care nu se aplica “Neat”.

Sugestii de protocoale cu uleiuri esentiale si suplimente

 Alegeți oricare dintre protocoalele următoare, în funcție de nevoile personale:

  • Amestec metabolic pentru sânge sănătos: 5 picături scorțișoară, 2 picături oregano, 8 picături busuioc, 8 picături coriandru, 5 picături grapefruit. Adăugați în sticluța cu roll-on și completați ulei purtător. Aplicați topic de-a lungul cutiei toracice pe partea stânga și pe abdomen, iar după masă se aplică pe arcadele picioarelor. Pentru administrare internă: adăugați 1 picătură de oregano, 1 picătură de scorțișoară, 2 picături de busuioc într-o capsulă vegetală. Luați de 2-3 ori pe zi în timpul mesei.
  • Controlul greutății și detox țesut adipos: “Amestec metabolic” sau câte 5 picături din grapefruit, bergamotă, rozmarin, mentă într-o sticluța cu roll-on de 5 ml, apoi umple restul cu ulei purtător. Aplicați topic pe zonele dorite,  abdomenul inferior și zona lombară. Adulții pot lua intern un amestec din câte 1 picătură de grapefruit, bergamotă, rozmarin, piper într-o capsulă vegetală de 2-3 ori pe zi în timpul mesei sau să adauge picături la un pahar de apă potabilă.
  • Digestie și simptome conexe, cum ar fi flatulența, indigestia, refluxul gastric, arsuri. “Amestec digestiv”: mentă, fenicul, anason, lămâie, ghimbir sau coriandru. Opțiuni de utilizare: masați  2-3 picături pe abdomen și tălpile  picioarelor. Adăugați 2-4 picături într-un pahar cu apă. Adăugați 2-3 picături într-o capsulă vegetală și luați cu un pahar cu apă.

Surse, studii, cercetari

M. Arnold-PirtleAncient, “Healing for modern people: food, herbs & essential oils to detox, cleanse & rejuvenate the body, mind & soul” 
D. Montgomery, “Detox your whole body” 
J. Rubin, Ty Bolilinger, J. Axe “Essential oils ancient medicine”
L. Page, “Detoxification: all you need to know to recharge, renew and rejuvenate your body, mind and spirit”

Te-ar putea interesa si