Frunza copacului este folosită ca remediu popular în Madagascar. Ceaiul preparat din frunze este folosit pentru a trata stomacul și durerile de cap. Persoanele cu răceală și afecțiuni bronșice aplică ulei de ravintsara pe piept și gât, fierb frunzele și inhalează vaporii. Frunzele sunt de asemenea folosite ca și condimente în anumite specialități culinare.
Malagasii, locuitori ai Madagascarului, au conferit copacului statutul de „nobil” datorită virtuților sale estetice și terapeutice. Copacii au fost plantați pe moșiile familiilor nobile din Madagascar și pot fi găsit în numeroase curți din zonele înalte. Când coloniștii francezi au observat cum malagasii venerau frunzele de ravintsara, au plantat acesti copaci lângă spitale și colonii, astfel încât să poată profita de beneficiile sale medicinale.
Ultimul deceniu a fost martor la o creștere a interesului pentru uleiul de ravintsara, deoarece aromaterapeuții și fitoterapeutii au descoperit proprietățile sale terapeutice. Uleiul este liniștitor și relaxant și este popular în amestecurile de ulei de masaj.
Uleiul de Ravintsara este extras din frunza copacului prin distilare cu abur.