Termeni generali

Termenii si conditiile de utilizare a site-ului www.forBalance.ro (denumite in continuare “Termeni si Conditii”) stabileste care sunt conditiile in care orice persoana poate vizita ori accesa continutul site-ului www.forBalance.ro, retelele de socializare afiliate sau orice alte materiale distribuite prin intermediul acestora (denumit in continuare “Site-ul” si/sau “forBalance“) ori poate utiliza in orice mod serviciul forBalance oferit prin intermediul Site-ului (denumit in continuare “Serviciului forBalance “), si are valoarea unei conventii incheiate intre forBalance), in calitatea sa de proprietar si administrator al Site-ului si de furnizor al Serviciului forBalance, si orice persoana care viziteaza ori acceseaza Site-ul sau care doreste sa utilizeze in orice mod sau utilizeaza efectiv Serviciul forBalance (denumita in continuare “Utilizator”). Neacceptarea acestor Termeni si Conditii ori a oricarei prevederi din acestea atrage obligatia persoanei respective de a inceta de indata accesarea Site-ului, iar accesarea sau vizitarea in continuare a Site-ului, a oricarei pagini din acesta si/sau utilizarea Serviciului forBalance, precum si a oricarui component al acestuia constituie o acceptare in intregime si neconditionata a Termenilor si Conditiilor si a oricarei prevederi din acestea.

Materialele si informatiile accesibile prin intermediul Site-ului

Continutul si elementele de grafica ale Site-ului, inclusiv dar fara a se limita la acestea, tot continutul in format text, precum si sursele tehnice ale tuturor serviciilor si facilitatilor prezente si viitoare, cu exceptia cazului cand este mentionat expres un alt proprietar, sursele paginilor dar si orice alt material, transmis sub orice forma de si catre Utilizatori (prin vizualizare directa pe site, prin newslettere etc,) apartin forBalance si partenerilor sai si reprezinta continutul Site-ului.
Continutul Site-ului, indiferent de zona in care se afla in site si indeferent de tip, poate fi utilizat exclusiv in scopuri personale. Orice utilizare de continut de catre terte persoane in alte scopuri decat cel personal, se poate face numai cu acordul scris, expres si prealabil al forBalance. Astfel este interzisa copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vanzarea, distributia partiala, integrala sau modificata a continutului acestui site sau a oricarei parti a acestuia efectuate in alte scopuri decat cel personal, cu urmatoarele exceptii:
– este permisa reproducerea (pe site-uri noncomerciale, forumuri, articole din presa etc.) unor mici fragmente din articolele publicate (max. 500 de caractere). Specificarea sursei informatiilor preluate este obligatorie, cu link, sub urmatoarea forma: (Sursa: www.forBalance.ro)
– sunt permise link-urile catre Site, iar specificarea sursei informatiilor se va face dupa fiecare link sau in finalul articolului, dupa cum urmeaza: “Informatii furnizate prin forBalance.ro”.

– acest site contine link-uri affiliate – forBalance poate contine legaturi catre alte site-uri de interes. Cu toate acestea, odata ce ati utilizat aceste linkuri pentru a parasi site-ul nostru, trebuie sa retineti ca nu avem control asupra acelui website. Prin urmare, nu suntem responsabili pentru protectia si confidentialitatea oricaror informatii pe care le furnizati in timp ce vizitati aceste site-uri, acestea nefiind guvernate de aceasta declaratie de confidentialitate. Trebuie sa fiti precauti si sa examinati declaratia de confidentialitate aplicabila site-ului in cauza. In unele cazuri, atunci cand va conectati la alte site-uri web, putem fi recompensati cu un comision de afiliere daca decideti sa achizitionati un element de pe site-ul respectiv.

forBalance isi rezerva dreptul de a actiona in instanta orice persoana si/sau entitate care incalca in orice mod prevederile de mai sus.
Cererile de utilizare a continutului site-ului in orice scop altul decat cel personal pot fi facute prin e-mail la adresa office@forBalance.ro.
Orice persoane care expediaza in orice mod informatii ori materiale catre site isi asuma obligatia de a nu prejudicia in nici un mod drepturile de autor pe care o terta persoana le-ar putea invoca in legatura cu materialele si informatiile transmise in orice mod catre site, iar persoanele care expediaza in orice mod informatii ori materiale inteleg si accepta ca incalcarea in orice mod a acestei obligatii nu poate angaja in nici un mod raspunderea forBalance, ci numai raspunderea persoanelor respective.

forBalance.ro poate derula in orice moment campanii publicitare si/sau promotii in orice sectiune din site. Campaniile si promotiile derulate de forBalance.ro nu necesita acordul vizitatorilor sau utilizatorilor site-ului. Spatiile si dimensiunea campaniilor publicitare si promotiilor nu necesita acordul vizitatorilor si pot fi schimbate oricand fara a necesita anuntarea prealabila.
forBalance.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru prejudiciile sau pierderile rezultate din campaniile publicitare sau promotiile organizate in site, altele decat cele organizate strict de forBalance.ro.

 Limitarea raspunderii

ForBalance nu isi asuma obligatia si nu garanteaza implicit sau expres, pentru continutul de pe Site, pentru continutul oferit de partenerii sai sau de Utilizatorii Site-ului. ForBalance va face toate eforturile rezonabile pentru a asigura acuratetea si increderea in Site si va incerca sa corecteze erorile si omisiunile cat mai repede posibil.
Cu toate acestea, forBalance nu este responsabila pentru inadvertente, erori sau omisiuni in cadrul informatiilor furnizate de Utilizatori. In mod expres, Utilizatorii Site-ului sunt de acord sa exonereze de raspundere pe forBalance pentru orice actiune judiciara sau extrajudiciara, care provine ca urmare a utilizarii incorecte sau frauduloase a Site-ului.
Pentru caz de forta majora, forBalance si/sau operatorii, angajatii si reprezentantii sai, este exonerata total de raspundere. Cazurile de forta majora includ, dar nu se limiteaza la, erori de functionare ale echipamentului tehnic al forBalance, lipsa functionarii conexiunii la internet, lipsa functionarii conexiunilor de telefon, virusii informatici, accesul neautorizat in sistemele Site-ului, erorile de operare, etc.
Utilizatorii sunt de acord sa protejeze si sa asigure pe forBalance si/sau pe operatorii, angajatii si reprezentantii sai de si impotriva oricaror cereri, pretentii, actiuni, impuneri, pierderi, daune, costuri (incluzand, fara nici un fel de limitare, onorariile avocatilor), cheltuieli, judecati, decizii, amenzi, regularizari sau alte obligatii rezultate sau relationate cu orice alta actiune a Utilizatorului in legatura cu utilizarea serviciului forBalance sau orice alt aspect relationat Serviciului forBalance.

forBalance nu ofera consultanta medicala, nu au scopul de a diagnostica, vindeca, preveni sau trata orice afectiune medicala si nu ar trebui sa fie un substitut al opiniei unui cadru medical. forBalance nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii sau aromaterapeutii acreditati care efectueaza consultatia. forBalance nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate Informatiile, inclusiv, dar fara a se limita la acestea, textul, graficele, imaginile si alte materiale continute pe acest site au numai scop informativ. Sunteti raspunzator pentru ceea ce faceti cu aceste informatii. Cereti intotdeauna sfatul medicului dumneavoastra sau al unui aromaterapeut calificat, pentru orice intrebari pe care le-ati putea avea cu privire la o afectiune, tratament sau orice ati citit pe forBalance.

Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de forBalance, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist sau aromaterapeut acreditat.

forBalance incearca sa ofere informatii stiintifice si profesioniste dar accesibile tuturor utilizatorilor. Informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ, suplimentar si in nici un caz nu poate substitui recomandarile date de medicii sau aromaterapeutii acreditati care iau contact cu realitatea cazurilor dvs. Scopul acestui site este acela de a va furniza informatii generale. Acest website trebuie utilizat doar in scopul obtinerii de informatii generale pentru intelegerea cat mai buna a starii dvs. de sanatate.

Toate materialele si sfaturile furnizate prin intermediul forBalance trebuie vazute ca simple informatii si nu ca analize si sfaturi medicale complete. Cititorul trebuie sa consulte in mod regulat un medic cu privire la aspectele legate de sanatatea sa si, in special, cu privire la orice simptome care pot necesita diagnostic sau ingrijiri medicale. Daca aveti o urgenta medicala, apelati Linia de Urgenta 112.

Cititorii sunt sfatuiti sa faca propriile cercetari si sa ia propriile decizii, inainte de a folosi informatiile de pe acest site. Daca sunteti gravida, alaptati, aveti o afectiune sau luati medicamente, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a adopta informatiile de pe forBalance.

Raspunsurile oferite prin intermediul site-ului sunt doar de natura educationala si informativa si nu pot fi considerate, in nici o situatie, ca fiind asimilate unor consultatii sau analize medicale de specialitate. Datorita insusi modului in care functioneaza comunicatiile intermediate de internet, o consultatie medicala amanuntita nu este posibila, prin urmare, informatia medicala prezentata de site-ul nostru nu trebuie folosita ca alternativa a consultului medical realizat in persoana de un medic specialist. forBalance, precum si toti colaboratorii ale caror sfaturi pot fi recetionate prin forBalance nu pot fi considerati raspunzatori pentru nici un prejudiciu/pierdere de orice fel.

Informatiile despre terapii complementare, naturiste, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. forBalance nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite “asa cum sunt” fara garantii de nici un fel. ForBalance nu ofera nicio garantie, nici in mod expres si nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, continutul, materialele sau produsele de pe site, precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si aplicarea informatiilor se face pe propriul risc.

Toata informatia prezentata pe site este furnizata fara nici un fel de garantie, expresa sau sugerata, potrivire pentru un scop anume sau non-ilegale. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne contactati pentru a putea lua masurile care se impun. Daca considerati ca orice informatie pe care o detinem este incorecta sau incompleta, va rugam sa ne trimiteti un e-mail cat mai curand posibil, la adresa de email. Vom corecta cu promptitudine orice informatie gasita incorecta.

Modificarea Termenilor si Conditiilor

forBalance are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligata sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de Utilizatori. Orice modificare este acceptata deplin si neconditionat de catre Utilizatorii Site-ului prin simpla utilizare sau accesare a oricarei facilitati oferite de forBalance, intervenite oricand dupa operarea modificarii, iar neacceptarea oricarei modificari atrage obligatia respectivului Utilizator de a inceta de indata accesarea Site-ului si/sau utilizarea in orice mod a forBalance.

Legea aplicabila. Litigii

Drepturile si obligatiile Utilizatorilor Site-ului si ale ForBalance, prevazute de Termeni si Conditii, precum si toate efectele juridice pe care le produc Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul vor fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta aflata in raza teritoriala a municipiului Bucuresti.

Regulament comunitate. Postarea de mesaje

forBalance ofera posibilitatea tuturor utilizatorilor sa comenteze la articolele publicate pe forBalance.

forBalance ofera posibilitatea utilizatorilor de a reactiona la comentarii prin folosirea butonului “Reply”; folosind acest buton comentariul va fi postat sub mesajul utilizatorului caruia doriti sa-i raspundeti

Nu sunt permise spam-ul, invitatiile pe alte canale si in general reclama de orice fel, atat public cat si privat.

Nu sunt permise jignirea, hartuirea si insultarea utilizatorilor.

Folosirea limbajului trivial si a injuriilor nu este permisa.

Mesajele instigatoare impotriva unor categorii sociale, rase sau pe baza oricaror altor criterii nu sunt permise.

Nu sunt permise mesajele care contin date cu caracter personal precum numerele de telefon, adrese, CNP, serii de BI/CI, ID-uri de messenger, adrese de e-mail etc.

Toate mesajele pe siteul forBalance sunt moderate si de aceea vor fi postate cu o mica intarziere.

Nota de informare privind prelucrarea de date cu caracter personal

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ForBalance va administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de Utilizatori. Prin Termeni si Conditii Utilizatorii sunt informati ca datele personale pe care le furnizeaza sunt prelucrate in scopul oferirii in conditii optime de catre ForBalance a serviciilor pe internet, a serviciilor de furnizare bunuri si servicii, a serviciilor de reclama, marketing si publicitate si a serviciilor de statistica.

Datele personale sunt furnizate de catre Utilizatori in momentul crearii unui cont pe Site.

Conform Legii nr. 677/2001, Utilizatorii beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor.
Pentru exercitarea acestor drepturi Utilizatorii pot face o cerere in scris cu cerinta lor., pe care sa o trimita apoi prin e-mail la adresa office@forBalance.ro
forBalance se angajeaza sa nu trimita spam (mesaje comerciale pentru care nu are acceptul prealabil explicit al utilizatorului).

Politica privind protectia datelor cu caracter personal – (denumita in continuare “DPP”),

Noua lege a Uniunii Europene referitoare la protectia datelor cu caracter personal, GDPR (“General Data Protection Regulation”) a intrat in vigoare pe 25 Mai 2016, dar va incepe sa-si produca efectele incepand cu 25 Mai 2018. Aceasta lege reprezinta cea mai mare schimbare in domeniul protectiei datelor cu caracter personal din ultimii 20 de ani si are obiective care trec mult peste simpla protectie a spatiului privat.

Protectia datelor dumneavoastra cu caracter personal este importanta pentru noi, prin urmare, acordam o atentie deosebita protejarii vietii private a vizitatorilor care acceseaza site-ul www.forBalance.ro, in conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din data de 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (denumit in continuare “GDPR”).

DPP explica practicile online ale forBalance, referitoare la aplicarea prevederilor GDPR, precum si drepturile de care beneficiati cu privire la modul in care informatiile dumneavoastra sunt utilizate prin intermediul forBalance.

Prelucrarea datelor cu caracter personal efectuata de forBalance se va realiza intotdeauna in conformitate cu prevederile GDPR, precum si cu reglementarile privind protectia datelor cu caracter personal.

Prin DPP, forBalance doreste sa informeze vizitatorii cu privire la natura datelor cu caracter personal pe care le colectam si le procesam, precum si cu privire la scopurile prelucrarii. In plus, vizitatorii site-ului sunt informati prin intermediul DPP si cu privire la drepturile de care beneficiaza.

Ce sunt datele cu caracter personal?

“Date personale” înseamna orice informatie sau informatii care va pot identifica direct (de exemplu numele dumneavoastra) sau indirect (de exemplu, prin intermediul datelor pseudonime, cum ar fi un numar de identificare unic). Aceasta înseamna ca datele personale includ lucruri precum adresa de e-mail, domiciliuL, telefonul mobil, numele de utilizator, fotografiile de profil, preferintele personale si obiceiurile de cumparaturi, continutul generat de utilizatori, informatiile financiare si informatiile privind situatia financiara. Acesta ar putea include si identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastra sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastra mobil, precum si modulele cookie.

Ce inseamna prelucrarea datelor cu caracter personal?

“Prelucrarea” inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Operator de date cu caracter personal

Operatorul de date cu caracter personal (denumit in continuare “operatorul”) este forBalance

Ce date prelucram

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati prin completarea formularului de contact de pe Site, sau prin corespondenta cu noi prin telefon sau in orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand completati formularele de abonare la newsletter pentru Site, cand va abonati la serviciile noastre, participati la forumuri de discutii sau in alte activitati de comunicare sociala de pe site-ul nostru, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in concursuri, promotii sau studii organizate de site-ul nostru si/sau partenerii sai contractuali si cand raportati o problema legata de site-ul nostru. Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, precum si alte informatii, dupa caz.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care (i) aceste date cu caracter personal sensibile sunt relevante pentru un anumit scop in care prelucram datele cu caracter personal; (ii) suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau (iii) in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat. In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu site-ul nostru sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al site-ului nostru, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe site-ul nostru numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram. De asemenea, www.forBalance.ro va colecta si adresa Ip ca date de trafic.

Principii privind prelucrarea datelor
forBalance  se obliga sa respecte principiile de protectie a datelor cu caracter personal (denumite in continuare „Principiile”) prevazute de GDPR, pentru a se asigura ca toate datele sunt:
Prelucrate in mod corect, legal si transparent;

  1. Colectate in scopuri specificate, explicite si legitime;
  2. Adecvate, relevante si limitate in raport cu scopurile pentru care sunt prelucrate;
  3. Corecte si actualizate;
  4. Pastrate intr-o forma care nu permite identificarea persoanelor vizate mai mult timp decat este necesar in raport de scopul prelucrarii;
  5. Procesate in conformitate cu drepturile persoanei vizate, intr-un mod care sa asigure o securitate adecvata a prelucrarii, astfel incat datele sa fie integre, confidentiale si disponibile.

Temeiul si scopurile prelucrarii datelor cu caracter personal 

1. In scopul incheierii si executarii contractelor – Conform art. 6 alin. 1 lit. b) din GDPR, pot fi prelucrate date personale in scopul incheierii sau executarii contractului. Pentru a putea sa va oferim produsele noastre, este nevoie sa prelucram date cu caracter personal care va apartin.

2. In scopul indeplinirii unor obligatii legale – Conform art. 6 alin. 1 lit. c) din GDPR, pot fi prelucrate date personale in scopul indeplinirii unor obligatii legale. Solicitam o serie de date personale, inclusiv, in anumite situatii, codul numeric personal, in scopul de a ne indeplini obligatiile impuse de catre autoritatile fiscale in legatura cu facturarea si raportarile catre autoritatile fiscale.

3. In scop de marketing – Conform art. 6 alin. 1 lit. a) din GDPR, pot fi prelucrate date personale daca persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice. 

Newsletter
Daca v-ati abonat in sectiunea de Newsletter forBalance, datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi utilizate cu scopul exclusiv de a va transmite informari cu continut de marketing, despre produsele si serviciile forBalance  despre oferte si/sau promotii, stiri, viitoare campanii, invitatii la diverse evenimente desfasurate de catre forBalance  intr-o anumita perioada.

Datele dumneavoastra cu caracter personal urmeaza a fi sterse de indata, atunci cand anulati abonamentul din sectiunea de Newsletter a forBalance .

Va puteti dezabona in orice moment prin intermediul link-ului atasat Newsletter-ului primit sau printr-o solicitare scrisa adresata Responsabilului cu protectia datelor al forBalance .

forBalance   isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara nici un angajament ulterior din partea forBalance , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

 Procesarea formularului de contact
forBalance va folosi informatiile pe care le furnizati in sectiunea corespunzatoare de contact, existenta pe site, exclusiv cu scopul de a procesa solicitarea dumneavoastra.
Prin furnizarea oricaror date cu caracter personal prin intermediul site-ului www.forBalance.ro, intelegeti si sunteti de acord ca datele dumneavoastra vor fi prelucrate in conformitate cu prevederile DPP a forBalance.
Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a putea procesa solicitarile dumneavoastra transmise in sectiunea de contact a site-ului, este posibil ca, in anumite circumstante, sa avem obligatia de a divulga datele dumneavoastra, partenerilor cu care forBalance colaboreaza si/sau altor terti furnizori de servicii ai forBalance.
Cu toate acestea, forBalance a adoptat masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a asigura securitatea transferului de date, precum si prelucrarea in conformitate cu cerintele GDPR a datelor dumneavoastra de catre entitatile mentionate anterior.
Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transmise catre alte entitati terte doar pe baza consimtamantului dumneavoastra expres, cu exceptia situatiilor in care exista o obligatie legala pentru forBalance  de a proceda in acest mod.
forBalance se obliga sa nu prelucreze datele cu caracter personal furnizate in alt scop decat acela pentru care au fost transmise, cu exceptia situatiilor in care exista consimtamantul dumneavoastra expres pentru a le utiliza si in alte scopuri.

Divulgarea datelor cu caracter personal catre terti
Datele cu caracter personal prelucrate prin intermediul site-ului www.forBalance.ro vor putea fi divulgate si/sau transferate catre terti doar in situatia in care exista consimtamantul dumneavoastra expres pentru a proceda in acest sens, cu exceptia situatiilor in care exista o obligatie legala/contractuala pentru forBalance de a proceda in acest mod.

Prelucrarea datelor de catre terti, alte site-uri si sponsori
Site-ul www.forBalance.ro poate contine, la un moment dat, link-uri de acces catre alte site-uri ale caror politici de prelucrare a datelor pot fi diferite de cele ale forBalance.
Va rugam sa aveti in vedere si sa consultati politicile privind protectia datelor cu caracter personal ale celorlalte site-uri, forBalance neasumandu-si responsabilitatea cu privire la informatiile trimise sau colectate de aceste terte parti.

Prelucrare automata de date. Cookie
Site-ul www.forBalance.ro foloseste identificatori de tip Cookie. Cookie-urile folosite de forBalance.ro (proprii sau de la terti) includ: Google Analytics, Facebook Login, Remarketing, zopim, trusted, globessl, pinterest, clicktale, profitshare, facebook, plusone, google experiments, twitter, adwords, retargeting. In acest sens puteti consulta Politica noastra de Cookie, disponibila pe site, si va puteti exercita dreptul de a dezactiva Cookies, astfel cum este mai jos precizat.

 PERIOADA STOCARII DATELOR forBalance poate pastra datele prelucrate pentru diferite perioade de timp, apreciate ca fiind rezonabile, in conformitate cu scopurile indicate anterior. Pastram datele dumneavoastra numai pentru perioada necesara pentru atingerea scopului pentru care detinem datele, pentru a satisface nevoile dumneavoastra sau pentru a ne indeplini obligatiile impuse de lege.

Pentru a sti cat timp pot fi pastrate datele dumneavoastra, folosim urmatoarele criterii:
-In cazul in care participati la o oferta promotionala, pastram datele dumneavoastra personale pe durata ofertei promotionale;
-In cazul in care ne contactati pentru o intrebare, pastram datele dumneavoastra personale pe durata necesara procesarii intrebarilor dvs., dar nu mai mult de 5 ani de la ultima corespondenta trimisa;
-In cazul in care v-ati oferit consimtamantul pentru marketing, pastram datele dumneavoastra personale pana cand va dezabonati sau solicitati sa le stergem sau dupa o perioada de inactivitate definite in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele stocate in bazele noastre de date pentru scopul comunicarilor de marketing direct sunt sterse din evidentele acestor baze de date la ani de ultima interactiune cu dumneavoastra;
-In cazul in care modulele cookie sunt stocate pe computer, le pastram atata timp cat este necesar pentru ca acestea sa isi atinga scopurile (de exemplu, pe durata unei sesiuni pentru cookie-urile de cos de cumparaturi sau cookie-urile pentru ID-uri de sesiune) si pentru o perioada definita in conformitate cu reglementarile si indrumarile locale. In acest sens, mentionam ca datele prelucrate prin modulele cookies folosite pentru a furniza publicitate comportamentala online, pentru a ne personaliza serviciile pentru dumneavoastra si pentru a permite distribuirea continutului nostru pe site-uri de socializare (butoane de distribuire destinate afisarii site-ului), vor fi pastrate pentru o perioada de maxim 5 ani de la colectarea acestora, in baza consimtamantului dumneavoastra.

Drepturile persoanelor vizate
In conformitate cu GDPR, aveti o serie de drepturi cu privire la datele personale pe care forBalance le prelucreaza:

Dreptul de acces la datele prelucrare– Aveti dreptul de a accesa datele personale pe care le detinem. Prima furnizare de informatii se va face fara a percepe niciun fel de taxa. Daca veti mai avea nevoie de copii ale informatiilor deja furnizate, este posibil sa percepem o taxa rezonabila tinând cont de costurile administrative de furnizare a informatiilor. Solicitarile vadit neîntemeiate, excesive sau repetate pot sa nu primeasca un raspuns.

Dreptul la rectificarea datelor– Aveti dreptul sa cereti ca Datele dumneavoastra sa fie rectificate daca sunt inexacte sau învechite si/sau sa le completati daca acestea sunt incomplete.

Dreptul la stergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) – În unele cazuri, aveti dreptul de a obtine stergerea sau distrugerea Datelor dumneavoastra. Acesta nu este un drept absolut, deoarece uneori s-ar putea sa fim fortati sa pastram Datele dumneavoastra din motive legale sau juridice.

Dreptul la restrictionarea prelucrarii– Aveti dreptul sa solicitati restrictionarea procesarii Datelor dumneavoastra. Acest lucru înseamna ca prelucrarea Datelor dumneavoastra este limitata, astfel încât sa putem pastra Datele, dar sa nu le utilizam sau sa le procesam. Acest drept se aplica în circumstante specifice prevazute de Regulamentul general privind protectia datelor, si anume:

– exactitatea Datelor este contestata de persoana vizata (adica de dumneavoastra), pentru o perioada care permite operatorului (adica forBalance) sa verifice corectitudinea Datelor;
– prelucrarea este ilegala si persoana vizata (adica dumneavoastra) se opune stergerii Datelor si solicita restrictia de utilizare a acestora;
– operatorul (de exemplu, forBalance) nu mai are nevoie de Date pentru prelucrare, dar acestea sunt solicitate de persoana vizata (adica de dumneavoastra) pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;
– persoana vizata (adica dumneavoastra) a ridicat obiectii procesarii bazata pe motive legitime din partea operatorului (în acest caz forBalance) în temeiul verificarii daca motivele legitime ale operatorului (forBalance) depasesc pe cele ale persoanei vizate (adica dumneavoastra).

Dreptul la portabilitatea datelor – Aveti dreptul sa mutati, sa copiati sau sa transferati datele care va intereseaza din baza noastra de date într-o alta. Acest lucru se aplica numai datelor pe care le-ati furnizat, atunci când procesarea se bazeaza pe consimtamântul dumneavoastra sau pe baza unui contract si este implementata prin mijloace automate.

Dreptul de opozitie– Va puteti opune în orice moment prelucrarii datelor dumneavoastra atunci când o astfel de prelucrare se bazeaza pe un interes legitim.

Dreptul de a retrage consimtamantul in orice moment – Va puteti retrage consimtamântul în ceea ce priveste prelucrarea datelor dumneavoastra atunci când o astfel de procesare se bazeaza pe consimtamânt. Retragerea consimtamântului nu afecteaza legalitatea prelucrarii pe baza consimtamântului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere competenta – Aveti dreptul sa depuneti o plângere în fata autoritatii de protectie a datelor din tara dumneavoastra de resedinta sau de domiciliu pentru a contesta practicile de protectie a datelor oferite de forBalance.

Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra in scopuri de marketing direct – Va puteti dezabona sau renunta la comunicarea noastra de marketing direct în orice moment. Este mai usor sa faceti acest lucru dând clic pe linkul “dezabonare” în orice e-mail sau comunicare pe care vi le trimitem.

Dreptul de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra de catre noi atunci cand desfasuram actiuni in interes public sau in interesele legitime proprii sau ale unui tert – Va puteti opune în orice moment prelucrarii datelor dumneavoastra atunci când o astfel de prelucrare se bazeaza pe un interes legitim.

Dreptul de a dezactiva Cookies– aveti dreptul sa dezactivati modulele cookie. Setarile din browser-ele de Internet sunt de obicei programate în mod implicit pentru a accepta modulele cookie, dar puteti sa le reglati usor modificând setarile browser ului. Multe module cookie sunt utilizate pentru a spori gradul de utilizare sau functionalitate a site-urilor web / aplicatiilor; prin urmare, dezactivarea modulelor cookie va poate împiedica sa utilizati anumite parti ale site-urilor sau aplicatiilor noastre, asa cum este detaliat în tabelul Cookie relevant. Daca doriti sa restrictionati sau sa blocati toate cookie-urile stabilite de site-urile web / aplicatiile noastre (care va pot împiedica sa utilizati anumite parti ale site-ului) sau orice alte site-uri / aplicatii, puteti face acest lucru prin setarile browserului. Functia Ajutor din browserul dumneavoastra va va spune cum. Pentru mai multe informatii, consultati urmatoarele linkuri: http://www.aboutcookies.org/;

Va puteti exercita oricare dintre aceste drepturi in ceea ce priveste datele personale pe care forBalance le prelucreaza prin adresarea unei simple cereri catre DPO-ul forBalance. Intr-o astfel de situatie este foarte posibil sa solicitam o dovada a identitatii dumneavoastra.

Solicitari juridice

Accesam, pastram si oferim informatiile dumneavoastra autoritatilor de reglementare, factorilor de aplicare a legii sau altor entitati:

Ca raspuns la o solicitare de natura juridica, atunci cand consideram, cu buna-credinta, ca legea ne impune acest lucru. De asemenea, este posibil sa raspundem la solicitari de natura juridica atunci cand consideram, cu buna-credinta, ca raspunsul impus de legile din jurisdictia respectiva afecteaza utilizatorii din acea jurisdictie si este conform cu standardele recunoscute la nivel international.

Atunci cand consideram, cu buna credinta, ca este necesar pentru: a detecta, a preveni si a raspunde la acte de frauda, utilizarea neautorizata a oricarui material care ne apartine, incalcari ale conditiilor sau politicilor noastre sau alte activitati daunatoare sau ilegale, pentru a ne proteja pe noi (inclusiv drepturile, bunurile sau materialele noastre), pe dumneavoastra si pe altii, inclusiv in cadrul investigatiilor sau al anchetelor autoritatilor de reglementare sau pentru a preveni decesul sau vatamarea corporala iminenta. De exemplu, daca este relevant, furnizam informatii catre si primim informatii de la terti parteneri despre fiabilitatea contului dumneavoastra, pentru a preveni frauda, abuzul si alte activitati daunatoare in cadrul si in afara materialelor noastre.

Informatiile pe care le primim despre dumneavoastra pot fi accesate si stocate o perioada mai lunga de timp atunci cand fac obiectul unei solicitari de natura juridica sau unei obligatii legale, al unei anchete guvernamentale, sau al unor investigatii privind posibile incalcari ale conditiilor sau politicilor noastre, sau in alte cazuri pentru a preveni prejudiciile.

Relatiile cu alti operatori
In functie de context, s-ar putea sa ne gasim in situatia necesitatii absolute de a oferi informatii la un nivel mai inalt, atat global, cat si intern sau extern, partenerilor nostri si celor cu care facem transfer de date cu respectarea Regulamentului mai sus amintit, in virtutea asigurarii oferirii unor servicii cat mai profesionale cu putinta. Informatiile controlate de forBalance ar putea fi transferate, transmise sau stocate si prelucrate in UE sau in alte tari decat tara in care locuiti, in scopurile descrise in aceasta politica. Aceste transferuri de date sunt necesare pentru a putea furniza servicii la cel mai inalt nivel, precum si a continua sa va furnizam materialele noastre la cel mai bun nivel profesional. Utilizam clauze contractuale standard aprobate de Comisia Europeana si ne bazam pe deciziile privind caracterul adecvat emise de Comisia Europeana cu privire la anumite tari, dupa caz, in ceea ce priveste transferurile de date din SEE catre Statele Unite si catre alte tari.

Securitatea prelucrarii
forBalance a adoptat masuri tehnice si organizatorice de prelucrare a datelor, actualizate in conformitate cu cerintele GDPR, cu scopul de a proteja datele dumneavoastra cu caracter personal impotriva oricaror actiuni de acces neautorizat, utilizare necorespunzatoare sau divulgare, modificare neautorizata, distrugere sau pierdere accidentala. Toti angajatii si colaboratorii forBalance, precum si orice terte parti care actioneaza in numele si pe seama forBalance sunt obligati sa respecte confidentialitatea informatiilor dumneavoastra si cerintele GDPR, in conformitate cu prevederile prezentei Politici.

Exonerare de raspundere
 Site-ul www.forBalance.ro poate contine legaturi catre alte site-uri si/sau alte pagini web care nu sunt proprietatea forBalance. forBalance nu isi asuma nicio responsabilitate cu privire la continutul acestor site-uri si, prin urmare, nu va putea fi tinuta raspunzatoare pentru continutul, publicitatea, bunurile, serviciile, software-ul, informatiile sau alte materiale disponibile pe sau prin intermediul acestor site-uri. forBalance nu va fi responsabila de pierderea datelor cu caracter personal, de orice efecte negative asupra datelor personale ale vizitatorilor sau de alte daune morale si/ sau patrimoniale cauzate de accesul la respectivele site-uri.

Actualizarea politicii de protectie si prelucrare a datelor cu caracter personal
Va rugam sa aveti in vedere faptul ca prezenta Politica poate face obiectul unor modificari periodice de continut, prin actualizarea site-ului www.forBalance.ro.
Cum va vom anunta despre modificarile aduse acestei Politici?
Va vom trimite o notificare inainte de a aduce orice modificari acestei Politici si va vom oferi posibilitatea sa consultati DPP revizuit inainte de a alege sa continuati sa utilizati materialele noastre.
Va rugam sa nu continuati sa utilizati site-ul www.forBalance.ro daca nu sunteti de acord cu astfel de modificari. De asemenea, va recomandam sa verificati aceasta pagina pentru orice actualizare.
Termenii DPP se interpreteaza in conformitate cu legislatia aplicabila.Fisierele de tip Cookie si widgeturi de comunicare sociala
Site-ului nostruutilizeaza fisiere de tip Cookie pentru a va distinge de ceilalti Utilizatori ai site-ului nostru. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe site-ul nostru si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim site-urile. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe Site-ul nostrum e sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Pentru informatii detaliate despre fisierel de tip Cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica noastra privind fisierele de tip cookie din sectiunea dedicata acestui subiect.
Site-ul nostrum poate include functii de comunicare sociala, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a ii permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de nota de informare/politica privind confidentialitatea a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).Contact
 Daca aveti întrebari sau preocupari cu privire la modul în care tratam si folosim datele dumneavoastra cu caracter personal sau doriti sa va exercitati oricare dintre drepturile dumneavoastra, va rugam sa ne contactati accesand datele de contact.