retete roll on uleiuri esentiale

Rețete cu uleiuri esențiale pentru sticluțe roll-on

Share on facebook
Distribuie

Sticluțele cu roll-on sunt printre cele mai populare accesorii folosite în aromaterapie. Roll-on-ul este soluția practică și sigură pentru utilizarea topică a uleiurilor esențiale de către întreaga familie.

Un alt avantaj este acela că sticluța roll-on este compactă și o putem strecura cu ușurință în geantă. Este mult mai convenabil decât transportul a 5 sau 6 sticle de uleiuri esențiale.

La rândul meu, le am întotdeauna la îndemână și le folosesc zilnic, deoarece sunt atât de ușor de utilizat. Nu mai trebuie să bâjbâi cu sticluțele de ulei, uleiuri purtătoare, pe care apoi să le amestec. În schimb, iau sticluța cu roll-on și aplic de câte ori am nevoie.

Există nenumărate rețete cu uleiuri esențiale pentru roll-on. Le puteți folosi pentru uleiuri de masaj, remedii pentru diferite afecțiuni, diluarea uleiurilor esențiale fierbinți, ca parfum, luciu natural de buze și multe altele!

sticlute roll on uleiuri esentiale

Vei avea nevoie de:

Sticluța cu aplicator roll-on (de preferință din sticlă de culoare închisă)
Aproximativ 10 g ulei purtător care nu se solidifică (ulei de măsline, jojoba, migdale dulci, ulei de cocos fractionat)
10 până la 12 picături de uleiuri esențiale (vezi tabelul pentru diluare de mai jos)
O pipetă pentru măsurare (opțional; pentru o dozare mai precisă și ușoară).

Etape de preparare:

1. Scoateți capătul aplicator din plastic din partea de sus a sticlei.
2. Adăugați numărul corespunzător de picături din fiecare ulei esențial.
3. Umpleți restul sticlei cu ulei purtător.
4. Puneți la loc capătul aplicator. Agitați bine.

A se păstra într-un loc răcoros și întunecat.
Etichetează sticla (pentru a nu uita ce conține 🙂 )
Înainte de utilizare, rulați sticluța între mâini pentru a vă asigura că uleiurile esențiale sunt amestecate corespunzător.

Diluați uleiurile esențiale ținând cont de de anumiți factori precum: gradul de toxicitate al uleiului esențial, inclusiv fototoxicitatea, vârstă,  probleme de sănătate, dacă sunteți gravidă sau alăptați, dacă aveți piele sensibilă, dacă utilizați medicamente eliberate pe baza de prescripție medicală (unele uleiuri esentilale interacționează cu anumite medicamente, compuși chimici)

diluare uleiuri esentiale sticluta roll on
diluare uleiuri esentiale sticluta roll on copii

Aplicați la punctele de presopunctură de pe corp, cum ar fi tâmplele, în spatele urechilor, tălpile picioarelor, în interiorul încheieturii mâinii. Sau direct acolo unde simțiți durerea!

Aplicare topica uleiuri esentiale

Retete:

Imunitate
8 picături de ravintsara
3 picături de lămâie
3 picături de arbore de ceai
2 picătură de cimbru

Somn liniștit
7 picături de mușețel
5 picături de lavandă

Dureri musculare
2 picături de ghimbir
1 picătură de piper negru
4 picături de mentă
5 picături de eucalipt

Anti-stres
6 picături de salvie
4 picături de lavandă
2 picături de lămâie

Focus, concentrare
6 picături de rozmarin
2 picături de mentă
4 picături de lămâie

Balsam pentru buze
2 picături de lămâie
3 picaturi lavanda

amestecuri roll on copii
amestecuri roll on raceala gripa

Mic îndrumar pentru crearea propriilor rețete

Creează propriile rețete! Nu există poțiuni magice sau rețete fixe. Adaptează-le dorințelor și necesităților tale, folosind îndrumarul de mai jos. Suntem diferiți și prin urmare, reacționăm diferit la fiecare ulei esențial în parte.

Dureri de cap: menta, eucalipt, lavanda, rozmarin, mușețel, busuioc, helichrysum, spearmint, lemn de santal, bergamot, cuișoare, tămâie, ghimbir, neroli, iasomie, smirna, marjoram dulce, cimbrul, salvie, trandafir, lemongrass, grapefruit, chimen

Imunitate: eucalipt, melaleuca, portocală, lămâie, bergamotă, oregano, ghimbir, chiparos, cuișoare, tamaie, scorțișoară, rozmarin, cimbru, sandalwood, geranium

Dureri abdominale, crampre: mușețel, ghimbir, mentă, lavanda

Sinuzita: eucalipt, mentă, lemon, cimbru

Dureri musculare : mușețel, mentă, tamaie, ghimbir, lavandă

Somn ușor, efect de calmare: lavandă, cedru, tamaie, sandalwood, bergamota, ylang ylang

Energie, bună dispoziție: bergamotă, ylang ylang, mentă, citricele (lămâie, portocală, etc.)

Concentrare, motivație: rozmarin, mentă, salvie, eucalipt, lămâie, santal

Agitare, hiperactivitate: lavandă, vetiver, lămâie, geranium

Calmarea nervozității ocazionale, a furiei, frustrărilor: lavandă, ylang ylang, salvie, tamaie, spearmint, geranium, portocală, cedru, chiparos

Teamă, anxietate: portocală, bergamotă, santal, geranium, ylang ylang, mușețel, lămâie

Stres: lavandă, busuioc, cedru, tamaie, iasomie, roinita (melissa), spikenard, vetiver, bergamotă, mușețel, ylang ylang, santal

Depresie: lavandă, tamaie, roinita (melissa), salvie, spikenard, iasomie, vetiver, citrice, mușețel, ylang ylang, cedru, santal.

Flirt: trandafir, ylang ylang, patchouli, tangerine, copaiba

Diluarea nu diminuează și nu afectează proprietățile terapeutice ale uleiului esențial!

Ponturi:

Este de preferat să folosim o sticlută roll-on colorată (adesea chihlimbar) care să permită filtrarea UV, pentru a conserva mai bine uleiurile esențiale.

Verificați recenziile altor cumpărători pentru a vă asigura că sticluțele pe care doriți să le cumpărați nu curg. Este o investiție durabilă, întrucât se pot refolosi după golire. Totodată, este recomandat că bila să fie metalică sau din piatră; nu din plastic.

Pentru dezinfectare, turnați câteva picături de alcool de 70 de grade (sau alcool sanitar – spirt) în sticluța roll-on înainte de utilizare. Puteți roti și bila, astfel încât alcoolul să dezinfecteze bine. Apoi goliți alcoolul și lăsăți să se usuce înainte de utilizare.

Etichetați sticluța. O varianta la îndemână ar fi să atribuiți un număr rețetei pe care să o aveți salvată într-un carnețel. Astfel, veți ști exact ce conține și veți putea aduce modificări ulterioare rețetei. De exemplu #2 Imunitate sau Imunitate 4. În carnețel puteți adauga detalii precum: data preparării, scop, ulei purtător folosit, efecte, etc.

Alegeți întotdeauna uleiuri esențiale pure de calitate superioară, dintr-o sursă cunoscută. Eu am ales doTerra.

Ce mărime trebuie să aibă sticla? Cea mai populară este sticluța de 10 ml. Este suficient de mică pentru a fi purtată oriunde, dar suficient de mare pentru numeroase utilizări. Durează de obicei cel puțîn 4-6 săptămâni, în funcție de utilizare.

După ce ați terminat conținutul, sticluța poate fi ușor curățată și reumplută pentru a fi reutilizată.

Citiți cu atenție precauțiile și măsurile de siguranță privind folosirea uleiurilor esențiale. Dacă nu ați utilizat niciodată un ulei înainte, efectuați un test cutanat pe o suprafață mică de piele înainte de a aplica pe suprafețe mai mari. Dacă nu apar reacții după 24 de ore, ar trebui să fie sigur de utilizat.

Te-ar putea interesa si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *