
Rețetă
cremă hidratantă
Pentru a ne proteja pielea de îmbătrânirea prematură, trebuie să ne hidratăm pielea. O cremă simplă, pură, hrănitoare este o soluție minunată! Preparată cu uleiuri naturale pentru a netezi și a hidrata pielea pentru o strălucire tinerească, această cremă super-ușor de făcut, conține doar câteva ingrediente (adio parabeni, ftalați și parfumuri sintetice!!!). Pielea ne va mulțumi.
Proprietati: hidratanta, acnee, iritatii, riduri, anti-ageing, eczeme, piele uscata, cicatrici, arsuri.
Poate fi folosita înainte și după expunerea la soare.

Ingrediente:
30 g unt shea
25 g ulei cocos
30 g ulei jojoba
3g ceară de albine
10 picături vitamina E
40 picături ulei esențial – în total (geranium, tămâie, lavandă)
Cremă hidratantă
1. Se pun toate ingredientele (mai puțin uleiurile esențiale) într-un vas. Se topesc ușor, la temperatura joasă în bain marie. Apa din vas nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere.
2. După topirea tuturor ingredientelor se ia de pe foc. După ce s-a răcorit, fără a se răci complet, se adaugă uleiurile esențiale.
3. Se lasă să se răcească foarte bine. Poate fi ținută si la frigider 10-15 minute.
4. Folosind un blender sau un mixer manual, amestecați compoziția timp de 2 minute. Lăsați să stea timp de 20 minute la rece, apoi se amestecă din nou aproximativ 2 minute. Se poate repeta procesul.
5. Puneți crema în recipiente din sticlă și păstrați la frigider.
Ingrediente
Untul de shea excelent hidratant, cu proprietăți reparatorii și de vindecare pentru piele. Reduce liniile fine, conține antioxidanți, este antiinflamator, stimulează producția de colagen.
Untul de shea este natural bogat în vitaminele A și E, precum și acizi grași esențiali și alte vitamine și minerale. Untul de shea este un hidratant intens pentru pielea uscată și este un produs minunat pentru revitalizarea pielii deteriorate.
De asemenea, este minunat să îl folosim vara ca hidratant înainte și după expunerea la soare pentru a preveni uscarea pielii; oferă un nivel scăzut de protecție împotriva UV (aproximativ SPF-6).
Uleiul de Jojoba care are o cantitate mare de ceramide. Ceramidele acoperă celulele pielii și sunt responsabile de reglarea hidratării acestora. Uleiul de jojoba se absoarbe rapid în piele și creează o barieră puternică împotriva deshidratării datorită proprietăților de absorbție care sunt similare cu pielea noastră. Este benefic pentru cei care suferă de eczeme. Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea roșetii cauzate de uscăciune sau alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozacea. Efect reparator puternic al pielii și antiinflamator.
Ulei de nucă de cocos: acesta este un ulei excelent pentru hidratarea generală și acționează că un strat protector, prevenind deshidratarea pielii. De asemenea, este un ulei potrivit pentru pielea inflamată și iritată, precum și pentru pielea sensibilă.
Uleiul esențial de tamaie are proprietăți uimitoare de regenerare a pielii. Ajută la îmbunătățirea tonusului și stării pielii. Vindecă rănile provocate de tăieturi, zgârieturi și de arsuri.
Uleiul de tamaie este un agent antiseptic și dezinfectant care are efecte antimicrobiene. Are capacitatea de a trata acneea sau coșurile și previne reapariția acestora. Regenerează celulele pielii; vindecă și estompează cicatricile, ridurile, vergeturile și chiar semnele de sarcină. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, vindecă și întinerește pielea. Reduce hiperpigmentarea și crește elasticitatea pielii.
Uleiul esențial de geranium este unul dintre cele mai puternice și de încredere uleiuri esențiale atunci când vine vorba de combaterea semnelor de îmbătrânire, a ridurilor și a cearcănelor. Regenerează celule și face pielea fermă, ajută la reducerea petelor de vârstă (hiperpigmentare).
Uleiul esențial de lavandă are efect calmant pentru piele. Reduce inflamația și roșeața. Are proprietăți anti-fungice, antimicrobiene și antibacteriene.
Ceara are rol de conservant si emulgator, ajută la menținerea consistenței la temperaturi mai calde.
Vitamina E ulei este excelenta pentru hrănirea pielii, precum și pentru prelungirea termenului de valabilitate a cremei. Este excelent pentru prevenirea alterării produselor cosmetice și acționează ca un anti-oxidant în loțiuni și în unturile de corp.

Cateva sfaturi
· Toate recipientele și ustensilele folosite trebuie să fie sterilizate.
· Valabilitate: cel mai mare dezavantaj al produselor cosmetice cu ingrediente naturale este perioada de valabilitate. Fără adăugarea conservanților sintetici (ceară de albine și uleiuri esențiale acționează că și conservanți naturali), produsele făcute în casă nu durează atâta timp precum cele cumpărate din magazin. Asigurați-vă că păstrați crema în recipiente curate și păstrați-o la frigider (astfel se poate prelungi valabilitatea). Folosiți un bețișor igienizat în loc să înmuiați degetele, pentru a prelungi durata de valabilitate.
· Conține uleiuri esențiale, așa că faceți este recomandat să efecutati un test cutanat înainte de a aplicare.
· Feriți de lumina directă a soarelui.