creeaza parfum uleiuri esentiale

Creeaza un parfum cu uleiuri esentiale

Share on facebook
Distribuie

1. Includeti cel putin o nota de top, o nota medie si nota de baza. Aceste note de parfum te ajuta sa diferentiezi uleiurile prin aoroma lor.  O combinatie a acestor clasificari diferite de ulei intr-un singur parfum, creaza adancime si o aroma de lunga durata. Adaugati uleiurile cu notele de baza, apoi notele medii si cele de varf, pana ajungeti la o combinatie placuta. Cititi mai multe informatii despre notele si clasificarea uleiurilor esentiale.  

2. Adaugati alcool daca doriti ca mirosul sa persiste mai mult timp. Utilizati aproximativ 30 ml de alcool pentru fiecare 20 de picaturi de uleiuri esentiale pe care le utilizati.  Cititi mai multe informatii despre diluarea uleiurilor esentiale.

3. Lasati amestecul sa stea timp de cateva zile inainte de a-l utiliza. Amestecati toate uleiurile impreuna intr-o sticla pentru a obtine aroma care va place si apoi pastrati-l intr-un loc racoros si intunecat timp de 5-7 zile pentru a lasa mirosurile sa se amestece. Mirosul de alcool se va estompa , iar aromele uleiurilor se vor intensifica.  

 Mentineti aceeasi unitate de masura pentru toate ingredientele. Cantariti ingredientele pentru acuratete ori de cate ori este necesar, folosind un cantar de bucatarie, care ofera acuratete in cantarire (mililitri); acestea sunt sunt preferate in comparatie cu masuratorile de volum (lingurite, linguri, cupe), in special pentru catitati mai mici. 

Se recomanda dezinfectarea instrumentelor, recipientelor (in interior si exterior), suprafetelor de lucru etc. cu 70% alcool inainte de preparare, pentru a reduce cantitatea microbilor chiar de la inceput. Lasati suprafetele si recipientele sa se usuce complet inainte de a incepe prepararea parfumului. 

Este recomandat, de asemenea, sa purtati manusi pentru a evita contacul pileii cu produsele si pentru a limita expunerea pielii la ingrediente. Alcoolul nediluat nu este prietenos cu pielea si poate provoca iritatie sau uscarea pielii. Uleiurile esentiale nediluate pe piele pot provoca reactii adverse.

Deteriorarea suprafetelor si a finisajelor, cum ar fi lemn finit, blaturi sau chiar manichiura, pot aparea in contactul cu orice alcool, inclusiv etanol. 

Asigurati-va ca evitati utilizarea uleiurilor esentiale fototoxice daca intentionati sa mergeti in aer liber dupa utilizare si sa respectati recomandarile de siguranta generale si de diluare pentru uleiurile esentiale. 

Te-ar putea interesa si