Mentineti aceeasi unitate de masura pentru toate ingredientele. Cantariti ingredientele pentru acuratete ori de cate ori este necesar, folosind un cantar de bucatarie, care ofera acuratete in cantarire (mililitri); acestea sunt sunt preferate in comparatie cu masuratorile de volum (lingurite, linguri, cupe), in special pentru catitati mai mici.
Se recomanda dezinfectarea instrumentelor, recipientelor (in interior si exterior), suprafetelor de lucru etc. cu 70% alcool inainte de preparare, pentru a reduce cantitatea microbilor chiar de la inceput. Lasati suprafetele si recipientele sa se usuce complet inainte de a incepe prepararea parfumului.
Este recomandat, de asemenea, sa purtati manusi pentru a evita contacul pileii cu produsele si pentru a limita expunerea pielii la ingrediente. Alcoolul nediluat nu este prietenos cu pielea si poate provoca iritatie sau uscarea pielii. Uleiurile esentiale nediluate pe piele pot provoca reactii adverse.
Deteriorarea suprafetelor si a finisajelor, cum ar fi lemn finit, blaturi sau chiar manichiura, pot aparea in contactul cu orice alcool, inclusiv etanol.
Asigurati-va ca evitati utilizarea uleiurilor esentiale fototoxice daca intentionati sa mergeti in aer liber dupa utilizare si sa respectati recomandarile de siguranta generale si de diluare pentru uleiurile esentiale.