1 ceasca curmale
1 ceasca nuci macinate (eu am folosit ½ migdale si ½ caju)
2 cesti fulgi ovaz
1-2 lg sirop artar (optional)
2-3 picaturi ulei esential doTERRA Ginger
un varf cutit nucsoara
un praf de sare
Decor ciocolata
50 g ciocolata neagra
1-2 picaturi ulei esential portocala doTERRA Wild Orange
½ fistic maruntit, petale trandafiri
- Se hidrateaza curmalele, aprox 1 ora. Nu aruncati apa in care au fost hidratate.
- Se paseaza in blender curmalele pana devin o pasta.
- Se amesteca intr-un vas curmalele cu nucile, pana cand se omogenizeaza. Se adauga siropul de artar (daca se foloseste) nucsoara si sarea.
- Adaugati fulgii ovaz (eu am macinat un pic fulgii de ovaz, pentru ai fi mai fini) si amestecati pana cand se omogenizeaza. Daca este nevoie, se adauga apa in care s-au hidratat curmalele. Consistenta sa fie ca a mamaligii, astfel incat sa se poata forma biscuitii.
- Se adauga uleiul esential de ghimbir si se amesteca bine.
Ciocolata: se topeste ciocolata in bain-marie, avand grija ca apa sa nu dea in clocot. Se adauga uleiul esential de portocale. Uleiul esential nu se adauga in ciocolata fierbinte, pentru a nu-i distuge calitatile. Lasati ciocolata pe foc (bain-marie) tot timpul, pana cand terminati de decorat biscuitii.
Biscuitii se ung cu ciocolata cu ajutorul unei pensule de silicon.
Se decoreaza cu petalele de trandafiri si caju, cat timp nu este uscata ciocolata.